
A friss haltermékek (élő ponty, pontyszelet, afrikaiharcsa- és lazacfilé, busaszelet és -törzs) fogyasztói árait
havi rendszerességgel gyűjtjük be halboltokból,
piacokról és üzletláncokból,
kiegészítve a karácsonyi és húsvéti időszakot megelőző két hét adatainak összegyűjtésével. A webshopokban népszerű friss
haltermékek online árainak nyomon követésére heti rendszerességgel kerül sor.
Az árak a csomagolástól és a termék tömegétől függően változhatnak, ezért ezeket is feltüntetjük az adott termékeknél ugyanúgy, mint az akciós árakat.
A főbb kereskedelmi láncok polcait szintén heti rendszerességgel mérjük fel, nyomon követjük az adott üzletben megvásárolható haltermékek árait és jellemzőit,
mint például a feldolgozottság foka, a csomagolás jellege és egyéb fontos paraméterek.
A felhasználói felületen az árak grafikonok és táblázatok formájában érhetők el, amelyeket terméktípus, árusítási hely és gyűjtési idő szerint szűrhetünk. Az árgyűjtés célja a hazai halárak folyamatos nyomon követése, valamint a piaci szereplők tájékoztatása.
Árfigyelés a gyakorlatban
Vizsgált jellemzők
Ár (Ft/kg)
Akciós árak
Termékinformációk: gyártó, forgalmazó, halfaj, csomagolás jellege stb.
Adatgyűjtés
*Halboltok, piacok és üzletláncok halpultjainál havonta
Ünnepi extra adatgyűjtés
Webshopokban és kereskedelmi láncok árukészleteiben heti rendszerességgel
Célok
Összehasonlítható adatok biztosítása
Piaci trendek követése
Kiemelt ünnepi időszak árváltozásainak vizsgálata
Részletekért keresse fel projektoldalunkat: